Društvo

Bolnici uručeni respirator i oprema, donacija Srbije

Bolnici uručeni respirator i oprema, donacija Srbije
Foto: Srna | Bolnici uručeni respirator i oprema, donacija Srbije

DOBOJ - Bolnici "Sveti apostol Luka" Doboj danas je uručen jedan prenosni respirator, 5.000 lateks rukavica, 3.000 zaštitnih maski, 200 zaštitnih odijela i 20 zaštitnih naočala, donacija Vlade Srbije.

Direktor Bolnice Mladen Gajić zahvalio je za pomoć i rekao da će ova pošiljka određeni period znatno olakšati rad radnicima ove zdravstvene ustanove.

"Za naredni period ćemo se, kao i do sada, snalaziti na tržištu i nabavljati iz pomoći grada Doboja i Vlade Republike Srpske", rekao je Gajić novinarima i dodao da u ovom gradu, osim jednog lica pozitivnog na virus korona, nema novozaraženih i da je epidemiološka situacija stabilna.

Ljekar Tanja Kovač kaže da je dobitak respiratora neprocjenjiva u ovom trenutku, te najavila da će od ponedjeljka, 6. aprila, ova ustanova dobiti novih devet respiratora koje je naručila Gradska uprava Doboj.

Ona navodi da trenutno raspolažu dovoljnom količinom lijekova i rastvora, a da nedostaju zaštitna odijela, rukavice i maske.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić zahvalio je za pomoć predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i Vladi Srpske koji su pomoć iz Srbije ravnomjerno rasporedili.

Jerinić kaže da će sa ovim respiratorom i onim koji su u nabavci dobojska Bolnica raspolagati sa ukupno 33 respiratora.

On je naveo da je za manje od 24 časa na poseban račun za pomoć dobojskoj Bolnici i Domu zdravlja prikupljeno oko 200.000 KM.

Današnjem uručenju prisustvovala je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije