Društvo

Bolničke sobe na UKC-u krasiće 54 slike i fotografije

Bolničke sobe na UKC-u krasiće 54 slike i fotografije
Foto: Srna | Bolničke sobe na UKC-u krasiće 54 slike i fotografije

BANJALUKA - U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci danas je održana primopredaja prve 54 umjetničke slike koje je prikupio profesor banjalučke Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole Predrag Tošić koji je pokretač akcije "Jedna slika za ljepši pogled".

Cilj akcije je da se prikupi više od 4.000 slika ili fotografija kako bi svaka bolesnička soba, čekaonica i hodnik u UKC-u Republike Srpske bili ukrašeni, te da se na taj način pacijentima uljepša boravak u bolnici.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je novinarima da je opredjeljenje poslovodstva UKC-a da, pored kvalitetnih usluga pacijentima što se tiče dijagnostike i terapije, omogući i ljepši ambijent tokom boravka u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"U ime pacijenata i osoblja zahvaljujem profesoru Tošiću na pokretanju ove akcije čiji je cilj da u svakoj bolesničkoj sobi bude neka lijepa umjetnička slika i da uljepša boravak našim pacijentima", naveo je Đajić.

Tošić je zahvalio svim ljudima dobre volje koji su odlučili da podrže akciju "Jedna slika za ljepši pogled", ali i upravi UKC-a koja je prihvatila i podržala ovu akciju.

On je dodao da je na ideju da pokrene akciju ukrašavanja zidova u bolnici došao jer je, zbog zdravstvenih problema, vrlo često bio na liječenju u UKC-u.

Tošić kaže da su autori slika i fotografija umjetnici profesionalci, amateri entuzijasti, te djeca i djeca pacijenti ove ustanove, ističući da svako na svoj način pokušava da prenese emociju.

On je rekao da se akcija nastavlja i pozvao pojedince, kompanije i sve ljude koji žele da doniraju slike ili fotografije i time uljepšaju boravak pacijentima u UKC-u da se jave na mejl adresu [email protected], na broj telefona 065/833-695 ili porukom na "Fejsbuk" stranici - Jedna slika za ljepši pogled.

"Akcija će trajati koliko god je potrebno, dok se ne prikupi više od 4.000 fotografija i slika da popunimo sve sobe, čekaonice i hodnik u UKC-u. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da uljepšamo i olakšamo dane u bolnici", naveo je Tošić.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske ističu da podržavaju ovakve akcije, privredne subjekte i pojedince koji na bilo koji način žele da pomognu u liječenju pacijenata i rade na međusobnoj solidarnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije