Društvo

Šta o "ikoni željeznica" kažu njegove kolege?

Šta o "ikoni željeznica" kažu njegove kolege?
Foto: Ilustracija | Borac za radnička prava otišao na vječni počinak

PRIJEDOR - Čedomir Knežević (49), najpoznatiji željezničar u Republici Srpskoj, koji se štrajkom glađu borio za prava i pokrenuo mase radnika sa "Željeznica RS" na bunt za izmirenje dugovanja, iznenada je preminuo.

Čedomir se nije pojavio dva dana na poslu, nakon čega su komšije jutros ušle u njegovu kuću u prijedorskom naselju Rakelići i pronašle beživotno tijelo.

Čedine kolege iz "Željeznica" su shrvane od tuge i kažu da se radi o velikom gubitku.

Zlatko Marin, dugogodišnji radni kolega, rekao je da se radi o velikom borcu za radnička prava.

"Vjerovatno je cjelokupna ova situacija debelo uticala na njegov prerani odlazak, žalosno je što su radnička prava morala da budu tražena na taj način, a evo ovo je sigurno danak tome. Toliko toga je prošao da je moralo ostaviti traga na organizmu", kazao je Marin.

Čedo - ikona željeznica, kako ga je opisao Boris Šukalo, kolega koji je s njim proveo dane u štrajku glađu, u ŽRS je proveo 20 godina.

"Sigurno je da neće biti isto bez njega, pogotovo u daljoj borbi za radnička prava. Sada je naša obaveza da te ideje koje je on pokušavao sprovesti nastavimo. Teško je sada naći prave riječi, mi još na neki način ne vjerujemo da ga nema, jer devet noći provesti s nekim na klupi, gladan i bolestan - to se ne zaboravlja", rekao je Šukalo.

Sahrana će biti održana sutra u Prijedoru na groblju Rakelići, a Čedini bivši štrajkači saborci kao i veliki broj drugih radnika doći će da isprate kolegu na vječni počinak.

Iz prijedorske policije su rekli da su pregledom tijela utvrdili da je smrt nastala prirodnim putem te da nema znakova nasilja.

Redakcija "Nezavisnih" izražava saučešće porodici i kolegama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije