Društvo

Borba s vrućinama u BiH: U Mostaru pozlilo ženi, u Banjaluci djetetu

Borba s vrućinama u BiH: U Mostaru pozlilo ženi, u Banjaluci djetetu
Foto: Nezavisne novine | Borba s vrućinama u BiH: Žena u Mostaru pala u nesvijest, u Banjaluci pozlilo djetetu

Živa na gradskom termometru u Mostaru i danas je dosegla temperaturu od 40 stepeni, a i u ostatku BiH građani se bore sa velikim vrućinama.

Razlog je to zbog kojeg Službe hitne pomoći imaju pune ruke posla. Bilježe veliki broj intervencija i pacijenata sa simptomima od dehidriranosti, vrtoglavice, glavobolje, ubrzanog rada srca, do potpunog gubitka svijesti.

Lamija Leto, doktorica Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja "Stari grad" Mostar za N1 je potvrdila da su danas u Staroj gradskoj jezgri intervenisali zbog ženske osobe koja je uslijed velike vrućine izgubila svijest.

"To je bio kolaps, gospođa je dobila vrtoglavicu, izgubila je svijest, jer šetala je gradom na visokoj temperaturi, ali nažalost isuviše su visoke temperature, povećan je nivo vlage u vazduhu i ukoliko niste unijeli dovoljno tečnosti ili ukoliko niste unijeli hranu koja je prikladna za ovaj vremenski period onda dolazi do kolapsa", kazala je doktorica Leto za N1.

I Hitna pomoć u Banjaluci brzo je juče reagovala nakon poziva da je u naselju Obilićevo djetetu pozlilo na ulici.

Prema navodima očevidaca, dijete tinejdžerskog uzrasta bilo je svjesno, ali malaksalo, te mu je pomoć pružena u kolima Hitne pomoći.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije