Društvo

Pratite nas na Google news

Borci obilježavaju krsnu slavu Mitrovdan

Borci obilježavaju krsnu slavu Mitrovdan
Foto: Arhiva/ilustracija | Borci obilježavaju krsnu slavu Mitrovdan
Srna

​BANJALUKA - Boračka organizacija Grada Banjaluka obilježiće danas krsnu slavu Svetog Velikomučenika Dimitrija - Mitrovdan.

Iz ove organizacije najavljeno je da će u 10.30 časova na groblju "Sveti Pantelija" u naselju Borik biti položeni vijenci i zapaljenje svijeće za poginule borce Vojske Republike Srpske.

Parastos poginulim i nestalim borcima Vojske Republike Srpske biće služen u 11.00 časova u Hramu Hrista Spasitelja, a u 12.00 časova biće obavljeno lomljenje slavskog kolača u hotelu "Bosna".

Nemjerljiva uloga i značaj boraca u stvaranju i očuvanju Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je povodom krsne slave Boračke organizacije Srpske - Mitrovdana da su uloga i značaj boraca u stvaranju i očuvanju Republike nemjerljivi i ukazala na obavezu i odgovornost očuvanja tradicije i sjećanja na njihova hrabra djela.

U čestitki koju je u ime građana Srpske i svoje ime uputila predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomiru Savčiću i svim članovima ove organizacije, Cvijanovićeva je istakla da žrtva boraca obavezuje na jačanje i izgradnju Republike i njenih institucija, kao i na nastavak saradnje sa svim organizacijama proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata na daljem poboljšanju njihovog položaja u društvu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću i svim borcima krsnu slavu organizacije - Mitrovdana.

Čubrilović je istakao da svim članovima BORS-a i svim borcima Republike Srpske želi da oda iskreno poštovanje i zahvalnost za velike žrtve i najveće zasluge koje su imali u stvaranju Republike Srpske i odbrani slobode srpskog naroda u proteklom tragičnom ratnom sukobu u BiH.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković u čestitki BORS-u Milomiru Savčiću povodom krsne slave BORS-a Mitrovdana istakao je da će Vlada i u narednom periodu predano raditi na rješavanju problema boračkih kategorija kako bi bio unaprijeđen njihov položaj u društvu.

"Izuzetno je važno da se na današnji dan prisjetimo i odamo priznanje našim borcima, a naročito onima koji su za Republiku Srpsku dali živote. Zbog njihove hrabrosti i žrtve dugujemo im neizmjernu zahvalnost. Briga prema njihovim porodicima i saborcima uvijek će biti prioritet Vlade Republike Srpske", naglasio je Višković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije