Društvo

Borci traže ostavku i istragu protiv Ćurguza

Borci traže ostavku i istragu protiv Ćurguza
Borci traže ostavku i istragu protiv Ćurguza

BANJALUKA - Oko 400 ratnih veterana, koji su se okupili danas u banjalučkom parku "Mladen Stojanović", zatražilo je ostavku Pantelije Ćurguza, predsjednika Boračke organizacije RS, te pozvali MUP RS da istraži njegove kriminalne aktivnosti.

Pored ostavke i istrage protiv Ćurguza, bivši borci su zatražili mjesečni borački dodatak bez obzira na godine života jer, kako kažu, dovedeni su na ivicu siromaštva i bijede.

"Ćurguzu svaka čast kao borcu, ali kao borac za naša prava on je fukara", rekao je Duško Vukotić, predsjednik Udruženja veterana RS, koji već danima sa grupom saboraca u banjalučkom parku štrajkuje glađu tražeći ostavku Ćurguza i bolji položaj za boračku populaciju.

Bivši borci su sljedeće okupljanje, ukoliko Ćurguz ne podnese ostavku, najavili za subotu u 13 časova.

Sa Ćurguzom danas nismo uspjeli stupiti u kontakt, a ranije je izjavljivao da mu ne pada na pamet da da ostavku jer je već zakazana izborna sjednica Skupštine BORS, na kojoj će biti izabran novi predsjednik.

Današnji skup osudila je opštinska Boračka organizacija iz Zvornika.

On je naglasio da interes srpskog naroda zahtijeva da se u ovom trenutku ne stvara napetost i ne iniciraju protesti boraca i građana.

"Za cijelu BiH je najbolje da protesti prestanu i da nezadovoljstvo građana ide kroz plenume i javne rasprave na sjednicama skupština", poručio je Mile Vukadinović, predsjednik zvorničke organizacije.

Iz zvorničke Boračke organizacije pozivaju Vukotića da dođe u Zvornik, da se vrati svojim saborcima i da zajedno nastave djelovati za poboljšanje i Boračke organizacije, i cijele RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije