Društvo

Boriću se do zadnje sekunde

Ne znam šta da dalje preduzmem, pošto još nije završena izgradnja Memorijalnog centra "Srce svijeta".

Otet je novac namijenjen da se izgradi taj spomenik, za djecu poubijanu u svim ratovima, kako ne bi bila zaboravljena, bez obzira na njihovu naciju, vjeru i boju kože. Ta djeca su sada žrtve po drugi put.

Da li je Sanjin Kastmiler, vlasnik firme koja je izvođač radova, svjestan šta radi? Da li su to svjesni njegovi savjetnici i pomoćnici?

Prije same gradnje, o tome sam pismenim putem obavijestio sve škole i ustanove u Gradišci, te opštinu, Vladu RS, Narodnu skupštinu RS i mnoge konzulate, uključujući konzulate Srbije i Rusije. 

Da li oni imaju imalo griže savjesti? Da li se osjećaju kao ljudi, da li imaju svoju djecu? Svaka životinja ima bolji osjećaj nego oni. Oni su ljudi bez osjećaja, bez srca, bez duše. Jednoga dana Bog će im suditi.

Ja sam star i bolestan čovjek, ali, ne trebaju se varati - do zadnje sekunde ću se boriti, a i nakon mene, ima ko će nastaviti moju borbu. Nadam se da će mi Vlada RS pomoći kako bih svoju želju, koja se odnosi na izgradnju ovog memorijalnog centra, ostvario.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije