Društvo

CHICovnik i Bingo donirali 4.000 KM za ljetovanje djece iz SOS porodica

CHICovnik i Bingo donirali 4.000 KM za ljetovanje djece iz SOS porodica
Foto: N.N. | CHICovnik i Bingo donirali 4.000 KM za ljetovanje djece iz SOS porodica
N.N.

SARAJEVO - Već petu godinu CHICovnik i Bingo, udruženi pružaju podršku radu SOS Dječijih sela BiH i tim povodom je danas upriličeno uručenje donatorskog čeka u vrijednosti od 4.000 KM.

Ana Ćavar u ime CHICovnik tima, prvog bh. planera za žene i Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Bingo su uručile donatorski ček nacionalnoj direktorici SOS Dječijih sela BiH Mireli Gruenther-Đečević.

Zahvaljujući kupcima koji su ove godine odabrali CHICovnik, djeca iz SOS porodica su uživala u nezaboravnom ljetovanju na Boračkom jezeru.  

"Vjerujem da smo prethodne godine svi osjetili koliko nam je priroda važna, koliko nam je potrebno da iz stana u kojem posljednje vrijeme i radimo i živimo, izađemo u prirodu i uživamo u njenoj ljepoti. Činjenica da smo omogućili djeci iz SOS Dječijih sela BiH nekoliko nezaboravnih dana na Boračkom jezeru je nešto na što svaka osoba koja je kupila svoj CHICovnik u Bingu može biti ponosna jer teško da ima ljepše stvari nego stvarati dječje uspomene u njihovom djetinjstvu. Sretni, ponosni i privilegirani smo što smo za djecu upravo sa CHICovnikom uspjeli kreirati jednu ovakvu divnu uspomenu i iskustvo", o saradnji je rekla Ana Ćavar ispred CHICovnik tima.  

Tatjana Paunoski, rukovoditeljica marketinga kompanije Bingo kazala je da je višegodišnja saradnja sa CHICovnik timom donijela niz sjajnih aktivnosti djeci iz SOS Dječijih sela BiH.

"Od edukacija, radionica za pomoć pri zaposlenju mladih, pa do opuštanja u prirodi. Odmor na Boračkom jezeru koji smo zajedno sa kupcima CHICovnika pružili djeci je nezaboravno iskustvo za njih, a nama motiv da nastavimo u tom pravcu", istakla je Paunoski.

Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH kazala je da vidjeti osmijehe i sreću na licima djece je ultimativni cilj koji kao organizacija žele da postignu.

"Sve aktivnosti koje poduzimamo u našem svakodnevnom radu za rezultat trebaju imati sigurno, sretno i bezbrižno djetinjstvo i odrastanje za djecu bez roditeljskog staranja i djecu iz porodica koje su u riziku odvajanja. U periodu globalnih izazova i sveopšte neizvjesnosti, djeci koja su iskusila različita traumatska iskustva je potrebno pružiti osjećaj normalnosti, onog poznatog i sigurnog. Nakon produženog zatvaranja, online nastave, manjka socijalnih kontakata sa vršnjacima, ljetovanje na Boračkom jezeru je za djecu iz SOS porodica imalo, prije svega, terapijski učinak. Sretni smo što su godine prijateljstva sa CHICovnikom i Bingom, donijele suštinsko razumijevanje potreba djece i mladih, našeg rada, aktivnosti i intervencija. Istinski smo zahvalni i svim kupcima CHICovnika koji su dali podršku odlasku na ljetovanje. Želimo da znate kako je Boračko odzvanjalo od dječije graje i smijeha“, naglasila je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.  

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije