Društvo

Čavić: Okružno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv mrtvog Davida Dragičevića

Čavić: Okružno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv mrtvog Davida Dragičevića
Foto: N.N. | Čavić: Okružno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv mrtvog Davida Dragičevića

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo je 30. marta, šest dana poslije pronalaska tijela Davida Dragičevića, predalo optužnicu protiv njega, a što je protivno Zakonu, rekao je večeras Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

Kako je rekao, optužnica mora biti stavljena "ad acta", jer Zakon nalaže da se protiv osobe koja je preminula obustave sve istražne radnje.

Međutim, to se u ovom slučaju nije desilo.

"Tužilac je morao da zna da je David mrtav i nije smio da podiže optužnicu", rekao je Čavić za BN televiziju.

"Sudija za prethodni postupak nije vratio predmet, a imao je dva osnova. Prvo nisu dostavljeni dokazi već je predloženo da se u toku postupka saslušaju svjedoci. Radi se o četiri mladića koji su godina kao i David. Radi se o njihovom konfliktu iz juna prošle godine na Banj Brdu. Od juna prošle godine do danas tužilac je imao dovoljno vremena da pokrene postupak i iluzorno je da taj postupak pokreće šest dana nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića", rekao je Čavić.

Dodao je da ta optužnica ima i drugu dimenziju

"Može se razmišljati o tome da je neko želio da se sveti. Šta je motivacija i koja je namjera da se podstiče ovakav ishod ne znamo. Vjerujem da je neko imao razlog da ovu stvar zataška. Da bi se vratila vjera u pravosuđe, trebalo bi da se održi posebna sjednica", podvukao je Čavić.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije