Društvo

Centralna svečanost povodom Ramazanskog bajrama u Sarajevu

Centralna svečanost povodom Ramazanskog bajrama u Sarajevu
Foto: N.N. | Centralna svečanost povodom Ramazanskog bajrama u Sarajevu

SARAJEVO - U Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu jutros je, uz posebne mjere zaštite, održana centralna svečanost povodom Ramazanskog bajrama.

Poglavar Islamske zajdnice u BiH Husein Kavazović ukazao je u obraćanju da je vjera najdublji osjećaj odgovornosti naspram života, a da su zlo, pohlepa, nepravda, mržnja i nasilje otrovi koji uništavaju ljudsku dušu i ljudsko dostojanstvo.

Kavazović je poručio da nema vjere bez rada, niti pobožnosti bez dobročinstva, te dodao da se u protekla tri mjeseca pokazalo koliko je važna socijalna budnost u zaštiti zdravlja ljudi.

"Mnogo toga smo naučili. Sada treba da, uz mjere zaštite zdravlja, učinimo više da se društveni život obnovi, da se radi i privređuje u okolnostima u kojima jesmo. Raduju nas mjere koje se preduzimaju da se zaštite radna mjesta, a žalosti i brine da mnogo ljudi, i pored toga, ostaje bez posla", rekao je Kavazović.

Kavazović je svim muslimanima u BiH, ali i u svijetu, poželio blagoslovene dana Bajrama, prenose federalni mediji. /kraj/vsa/da

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije