Društvo

Ćosić: Obezbijediti dozvole za lokalne deponije

Ćosić: Obezbijediti dozvole za lokalne deponije
Foto: N.N. | Ćosić: Obezbijediti dozvole za lokalne deponije

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da će se Gradska uprava Istočno Sarajevo potruditi da u narednih šest mjeseci tri lokalne deponije na području grada budu osposobljene za dobijanja dozvola za rad za narednih pet godina.

Ćosić je danas, na poziv direktora Javnog preduzeća "Komunalno" sa Pala Bogdana Klačara, posjetio lokalnu deponiju u opštini Pale i upoznao se o procesu odlaganja i deponovanja otpada na ovom području na zakonom propisan način, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Tri deponije na području grada - jedna u Rogatici, gdje se odlaže otpad sa Sokoca, druga na Palama, gdje se odlaže otpad sa Pala i Istočnog Starog Grada i treća u Kijevu, gdje se odlaže otpad iz Trnova, Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, trebalo bi da osposobimo do nivoa dobijanja dozvola za rad za narednih pet godina da bi stvorili uslove za konačno definisanje pitanja regionalne sanitarne deponije na ovom području", rekao je Ćosić.

On je naglasio da je zajednička obaveza opštinskih i Gradske uprave da brinu o procesu prikupljanja, odlaganja i zbrinjavanja komunalnog otpada na području grada.

Ćosić je podsjetio da je grad Istočno Sarajevo godinama unazad usvajao informaciju o radu komunalnih preduzeća, a manjim dijelom se brinuo o trajnom i sistemskom rješavanju ovog pitanja.

On je naglasio da je zakonska, statutarna, ali prije svega ljudska obaveza, da ovo područje bude sačuvano od zagađenja, te da mjesta na kojima se odlaže otpad budu propisno uređena kako bi bila obezbijeđena kvalitetna zaštita životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije