Društvo

Pratite nas na Google news

Ćosić: Za Kostajnicu 350.000 KM pomoći od gradova i opština

Ćosić: Za Kostajnicu 350.000 KM pomoći od gradova i opština
Foto: Srna | Ćosić: Za Kostajnicu 350.000 KM pomoći od gradova i opština
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiša Ćosić rekao je da je cilj gradova i opština čiji su načelnici i gradonačelnici iz SNSD-a da u narednih sedam dana pomognu opštini Kostajnica sa 350.000 KM kako bi stanovništvo poslije zemljotresa bilo smješteno u uslovne stambene jedinice, kao i opštinska administracija.

Ćosić je istakao da su se 43 gradonačelnika i načelnika opština iz SNSD-a dogovorili da pomognu opštini Kostajnica radi saniranje štete od zemljotresa.

"Gradovi će uplatiti po 15.000 KM, a ostale lokalne zajednice će uplaćivati manje iznose, što zavisi od mogućnosti i stepena razvijenosti", rekao je Ćosić na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da će i sa privrednicima iz lokalnih zajednica na proljeće biti upućena adekvatna pomoć.

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović rekao je da je u Kostajnici više od 600 objekata oštećeno, od čega je 45 predviđeno za rušenje i da je ranije dogovoreno da gradonačelnici i načelnici opština iz SNSD-a pomognu u saniranju štete.

"Naredne sedmice planiramo da formiramo timove za popis štete u Kostajnici. Nakon toga ćemo imati stvarni presjek situacije. Tlo još podrhtava i nakon detaljne analize znaćemo stvarno stanje", rekao je Janjetović i pozvao ostale načelnike lokalnih zajednica da pomognu u saniranju posljedica zemljotresa.

On je podsjetio da je pomoć opštini Kostajnica neophodna i da je Vlada Srpske uplatila 300.000 KM za sanaciju štete, a Savjet ministara 100.000 KM. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije