Društvo

Čović: Božić je praznik pomirenja, radosti i nade

Čović: Božić je praznik pomirenja, radosti i nade
Foto: Fena/Arhiva | Čović: Božić je praznik pomirenja, radosti i nade

​SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je čestitku, povodom pravoslavnog Božića, Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i svim pravoslavnim vjernicima u BiH, ističući da je Božić praznik pomirenja, radosti i nade.

"Božić je praznik pomirenja, radosti i nade, koji nas poziva na ljubav i zajedništvo, poštovanje i vjeru u budućnost. Stoga, neka i ovo božićno slavlje bude prožeto istinskim ljudskim vrijednostima, zauzimanjem za mir, pravdu i dostojanstvo svakog čovjeka", naveo je Čović u čestitki.

On je poželio da novorođeni Hrist nadahne uzajamnom ljubavlju, saosjećanjem, prihvatanjem i poštovanjem prema bližnjem, te da bude snaga i podsticaj za nastavak zajedničkog djelovanja u izgradnji BiH i boljeg i pravednijeg svijeta.

"U duhu ovih misli i uz želju da predstojeće presvete praznične dane proslavite u atmosferi mira, radosti i porodičnog zajedništva primite izraze mog ličnog poštovanja. Srećan i blagoslovljen praznik Hristova rođenja i svako dobro u novoj 2022. godini", poručio je Čović.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić uputio je povodom pravoslavnog Božića čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavnim vjernicima.

"Upućujem vam iskrene čestitke i želim da vam radost i svjetlost Božića donese zdravlje i da ga u miru i sreći provedete sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Srećan Božić!", naveo je Zvizdić u čestitki.

Srpska pravoslavna crkva proslaviće sutra Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije