Društvo

Crnadak lobira za bh. delegaciju u Strazburu

Crnadak lobira za bh. delegaciju u Strazburu
Foto: N.N. | Crnadak lobira za bh. delegaciju u Strazburu

​BANJALUKA - Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, upoznao je članove Kluba novinara Banjaluka sa informacijom da je u ponedjeljak uputio pismo rukovodstvu Parlamentarne skupštine (PS) BiH sa molbom da Ministarstvu dostave eventualne nove informacije o mogućnosti formiranja delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

"Pismo je upućeno kako bi tokom ministarskog sastanka u Helsinkiju bio načinjen dodatni diplomatski napor s ciljem obezbjeđivanja statusa parlamentarne delegacije BiH u PS Savjeta Evrope i u ovoj kalendarskoj godini", saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak, koji sutra učestvuje na sjednici Komiteta ministara Savjeta Evrope, čije je sjedište u Strazburu, apelovao je na rukovodstvo PS BiH da postignu dogovor o sastavu delegacije do sutra, kada sjednica u Helsinkiju završava.

Ministar je pružio punu podršku radu udruženja i tokom razgovora naglasio potrebu da svi novinari u Republici Srpskoj i BiH rade slobodno i bez političkih i bilo kakvih drugih pritisaka.

"Česti pritisci na novinare, kao i Izvještaj OEBS o Opštim izborima u BiH 2018. godine, u kojem su navedeni brojni primjeri ucjena i prijetnji biračima, te politička zloupotreba javnih RTV servisa, direktan su pokazatelj ambijenta u kojem novinari i mediji rade, ali i potvrda koliko je važna njihova uloga u borbi za demokratsko društvo i nezavisne institucije", rekao je Crnadak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije