Društvo

Crtežima pružili podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti

Crtežima pružili podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti
Foto: Anadolija | Crtežima pružili podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti

​BANJALUKA - Muzej Republike Srpske i Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" danas su povodom 15. februara Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti organizovali likovnnu radionicu "Za hrabra mala srca".

Dijana Berić, predsjednik Udruženja istakla je da je smisao ove radionice da zdrava djeca izražavanjem  svojih osjećanja kroz crtež pošalju poruku mališanima koji se liječe od opakih malignih bolesti da nisu sami i da ih podržavaju.

"Sva djeca koja se danas liječe, sutra će nadamo se otići kući, uključiti se u svoju sredinu, među svoje vršnjake tako da su ovakve manifestacije od velikog značaja", kazala je Berić.

Nataša Nogo, viši muzejski pedagog, rekla je da Muzej godinama obilježavaja 15. februar, a da su ove godine u ovoj manifestaciji učestvovali mali glumci iz Dječijeg studija glume "Roda", učenici četiri banjalučke osnovne škole, kao i srednoškolci iz banjalučke Gimnazije i Medicinske škole.

Djeca su za inspiraciju za svoje crteže birala muzejski eksponat u prirodnjačkom odjeljenju.

"Sa djecom dolaze roditelji liječene djece, koja su na praćenju, upoznali smo ih, čuli njihove teške priče, svaka priča roditelja pogodi mene i sve moje kolege", rekla je Berić.

Danijela Stojčić (16) član udruženja "Iskra" rekla je da ova podrška znači mnogo djeci koja se liječe. Ispričala je da je prije pet godina imala potreškoća u zdravstvenom stanju i svake godine kada se obilježava ovaj dan dolazi i volontira kada je to potrebno udruženju.

"Tokom liječenja mnogo mi je značila podrška i uspjela sam, hvala Bogu, sada ja vraćam prodrškom svojim drugarima", rekla je Stojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije