Društvo

Čubrilović: Enciklopedija Srpske, jedan od najznačajnijih projekata

Čubrilović: Enciklopedija Srpske, jedan od najznačajnijih projekata
Foto: N.N. | Čubrilović: Enciklopedija Srpske, jedan od najznačajnijih projekata

BANJALUKA - Enciklopedija Republike Srpske je jedan od najznačajnijih projekata za Srpsku i njene građane i nezaobilazan izvor za sve buduće enciklopedijske knjige, te naučne i stručne radove čija je tema vezana za Republiku Srpsku i BiH, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je danas u Banjaluci razgovarao sa predsjednikom Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajkom Kuzmanovićem koji mu je uručio drugi tom Enciklopedije Republike Srpske.

Na sastanku je istaknuto da je Enciklopedija najznačajniji, najopsežniji i najzahtjevniji projekat u dosadašnjem postojanju Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je zahvalio Kuzmanoviću i istakao da je veoma značajno djelovanje Akademije nauka i umjetnosti Srpske, a posebno posvećen i profesionalan rad prilikom pripreme i objavljivanja dosadašnja dva toma Enciklopedije čije je izdavanje od opšteg značaja.

Kuzmanović je istakao da je Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, zahvaljujući stručnom i odgovornom radu Uređivačkog odbora, Redakcije i saradnika, uložila posebne napore kako bi prva dva toma Enciklopedije bila pripremljena u skladu sa najvišim standardima obrade pojmova, odrednica i relevantnih podataka enciklopedijskog značaja.

U razgovoru o aktuelnim političkim pitanjima, sagovornici su konstatovali da je neophodno uložiti dodatne napore kako bi se postigao najviši mogući stepen jedinstva u Republici Srpskoj u vezi sa vitalnim nacinalnim interesima, a posebno u legitimnom predstavljanju volje građana u zajedničkim organima na nivou BiH.   Čubrilović je rekao da će Narodna skupština, koja je i donijela Zakon o Enciklopediji Republike Srpske, nastaviti da pruža neophodnu pomoć radu Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije