Društvo

Čubrilović: Marijan Beneš slavu Banjaluke pronio širom svijeta

Čubrilović: Marijan Beneš slavu Banjaluke pronio širom svijeta
Foto: N.N. | Čubrilović: Marijan Beneš slavu Banjaluke pronio širom svijeta

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje lično ime uputio je izraze iskrenog žaljenja porodici Beneš povodom smrti jednog od najboljih boksera svih vremena Marijana Beneša.

Čubrilović je u telegramu saučešća porodici Beneš naveo da je Marijan Beneš slavu Banjaluke pronio širom svijeta, a posebno odbranom titule evropskog šampiona čak četiri puta.

"Bio je humanista, muzičar, idol brojnih generacija boksera koji su prošli kroz banjalučki klub žSlavijaž, uvaženi i omiljeni sunarodnik Banjalučana", naveo je Čubrilović.

On je dodao da je odlaskom bokserske legende Marijana Beneša Banjaluka izgubila čovjeka čije ime je proslavilo širom sportskog svijeta.

"Ali i Banjaluka i njegova porodica ponosno mogu da kažu da Beneš nije otišao zauvijek jer on se davno upisao u knjigu besmrtnih", istakao je Čubrilović.

Jedan od najboljih jugoslovenskih boksera svih vremena Marijan Beneš preminuo je danas u Banjaluci u 67. godini nakon duge i teške bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije