Društvo

Pratite nas na Google news

Čubrilović: Sredstva za prijeme biće donirana u humanitarne svrhe

Čubrilović: Sredstva za prijeme biće donirana u humanitarne svrhe
Foto: N.N. | Čubrilović: Sredstva za prijeme biće donirana u humanitarne svrhe
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović odlučio je da umjesto novogodišnjeg prijema za predstavnike javnog, političkog i kulturnog života Srpske i ove godine, kao i prethodnih, novčana sredstva predviđena za tu namjenu donira u humanitarne, obrazovne i socijalne svrhe.

Čubrilović je donirao sredstva za kupovinu uređaja za pripremanje hrane za potrebe kuhinje vrtića "Neven" u Čelincu, novčanu pomoć Udruženju roditelja sa četvoro i više djece iz Trebinja, Savezu slijepih Republike Srpske, Udruženju paraplegičara, oboljelih od dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida iz Prijedora, Omladinskom centru Trebinje, kao i Udruženju građana "Igra mi je hrana" iz Istočne Ilidže.

Novčanu pomoć dobili su i Udruženje književnika Republike Srpske, Kulturno-umjetničko društvo "Foča" iz Foče, Kulturni centar Teslić, te Udruženje poljoprivrednih proizvođača "Rodna njiva" iz Bijeljine.

Sredstva su dobili, između ostalih, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" iz Obudovca, "Vukova zadužbina" ogranak fondacije iz Gradiške, te Džiju-džicu klub "Slavija" u Istočnom Sarajevu, Udruženje građana "Šekovići-može drugačije" iz Šekovića, Zavičajno udruženje Sanjana "Grmeč".

"Odlučili smo da i ove godine sredstva predviđena za organizovanje prijema povodom novogodišnjih i božićnih praznika uplatimo onima kojima je naša pomoć potrebna", rekao je Čubrilović.

Na taj način, dodao je on, pomoć je pružena brojnim udruženjim, organizacijama, kolektivima, ustanovama i pojedincima, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine i ove godine upriličiće novogodišnji prijem samo za predstavnike medijskih kuća koji prate rad parlamenta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije