Društvo

Čubrilović uručio paketiće djeci u Zotoviću

Čubrilović uručio paketiće djeci u Zotoviću
Foto: N.N. | Čubrilović uručio paketiće djeci u Zotoviću

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uručio je danas paketiće za sedamdesetoro djece koja borave u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, te poželio da im rehabilitacija bude uspješna i da se što prije vrate kućama.

Čubrilović je rekao da već tradicionalno pred nikoljdanske, novogodišnje i božićne praznike posjećuje ovaj zavod, gdje se nalaze djeca sa posebnim potrebama, ističući da je to vrijeme kada se ukazuje posebna pažnja takvim licima.

"Oni to zaslužuju, kao i njihovi vaspitači, ljekari i oni koji rade sa njima", rekao je Čubrilović novinarima.

On je dodao da se predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske svake godine odazivaju pozivima Zavoda i prisustvuju nikoljdanskim priredbama i djeci dijele paketiće.

Čubrilović je poželio mališanima da rehabilitacija bude što uspješnija i da se što prije vrate svojim osnovim potrebama, kućama, roditeljima i da to bude na zadovoljstvo svih.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Snježana Novaković Bursać kaže da je ova ustanova zahvalna na podršci koju joj pružaju institucije Republike Srpske.

Bursaćeva je zahvalila predsjedniku parlamenta Srpske na posjeti i darovima koje je uručio djeci, ali i na kontinuiranoj podršci i pažnji.

"Podrška nam je značajna i doživljavamo je kao svojevrsni podstrek da održimo kvalitet usluge, da napredujemo. Uvjereni smo da samo onoliko koliko putem stručnog rada i kliničke prakse damo pacijentima toliko i vrijedimo", rekla je Bursaćeva.

Ona je zahvalila cjelokupnoj javnosti za ukazanu pažnju i podršku, naglasivši da će Zavod nastaviti da napreduje radi dobrobiti pacijenata.

"Svakodnevno putem dnevne bolnice, ambulantnog rada i stacionarnog vida zbrinjavanja terapiju dobija oko 150 pacijenata", rekla je Bursaćeva.

Djeca koja borave na rehabilitaciji u Zavodu digrala su i prigodnu predstavu povodom uručivanja paketića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije