Društvo

Ćulum: Među migrantima i teroristi iz Sirije i sa drugih ratišta

Ćulum: Među migrantima i teroristi iz Sirije i sa drugih ratišta
Foto: Srna | Ćulum: Među migrantima i teroristi iz Sirije i sa drugih ratišta

RIM - Najveći bezbjednosni izazov za Republiku Srpsku je aktuelna migrantska kriza, jer su među migrantima i bezbjednosno interesantna lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorističkim aktivnostima, učešćem na sirijskom i drugim ratištima, rekao je danas u Rimu direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

Ćulum je učesnicima "Rimskog foruma", koji okuplja rukovodioce policija u Italiji i zemljama regiona, poručio da Policija Republike Srpske ima dobru saradnju sa policijama u okruženju, kao i ostalim evropskim zemljama, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

"Samo odlučna i otvorena saradnja policijskih agencija i spremnost za pravovremenu razmjenu informacija može doprinijeti preventivnom djelovanju i zaštiti građana i zemalja od eventualnih terorističkih akata i drugih bezbjednosnih prijetnji i ugrožavanja", rekao je Ćulum.

Tokom boravka u Rimu sa šefovima policijskih agencija u BiH, Ćulum je imao bilateralni sastanak sa rukovodiocima Direktorata za borbu protiv terorizma Policije Italije.

"Rimski forum" organizuje Policija Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije