Društvo

Cvijanović: Objektivno izvještavanje na prvom mjestu

Cvijanović: Objektivno izvještavanje na prvom mjestu
Foto: N.N. | Cvijanović: Objektivno izvještavanje na prvom mjestu

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je čestitala 75 godina od osnivanja dnevnog lista Republike Srpske "Glas Srpske" i istakla da je list doživio nekoliko promjena imena u svojoj istoriji ali da nikada nije mijenjao odnos prema čitaocima i njihovom pravu na objektivno, potpuno i blagovremeno izvještavanje.

Cvijanovićeva je navela da su rijetki primjeri dnevnih novina i u svijetu koji mogu da se pohvale da nepunih osam decenija sa istom istrajnošću izvještavaju o aktuelnostima iz najrazličitijih sfera društvenog i političkog života.

"Vaš list je ostao vjeran tradiciji i čuvar našeg jezika i pisma i danas je jedini dnevni list u Republici Srpskoj koji se štampa ćirilicom. Nadam se da će ovaj jubilej biti podstrek da budete još uspješniji i prepoznatljiviji", poručila je Cvijanovićeva, čestitajući direktoru, uredništvu, cjelokupnoj redakciji i svim zaposlenima dnevnog lista "Glas Srpske".

Ona je rukovodstvu i zaposlenima ovog lista poželjela puno uspjeha u životu i radu, te da i u narednim godinama informišu i edukuju, ali prije svega da budu glas naroda.

Prvi broj "Glasa" štampan je 31. jula 1943. godine u Župici kod Prekaje nadomak Drvara, a kroz istoriju koja se proteže kroz dva vijeka dao je neizostavan pečat u vremenu. U dugoj istoriji promijenio je nekoliko gradova u kojima mu je bilo sjedište redakcije i više imena.

Pod imenom "Glas Srpske" izlazi od 5. maja 2003. godine, a privatizovan je 2008. kada je njegov većinski vlasnik postala kompanija "Nezavisne novine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije