Društvo

Pratite nas na Google news

Cvijanović: Objektivno izvještavanje na prvom mjestu

Cvijanović: Objektivno izvještavanje na prvom mjestu
Foto: N.N. | Cvijanović: Objektivno izvještavanje na prvom mjestu
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je čestitala 75 godina od osnivanja dnevnog lista Republike Srpske "Glas Srpske" i istakla da je list doživio nekoliko promjena imena u svojoj istoriji ali da nikada nije mijenjao odnos prema čitaocima i njihovom pravu na objektivno, potpuno i blagovremeno izvještavanje.

Cvijanovićeva je navela da su rijetki primjeri dnevnih novina i u svijetu koji mogu da se pohvale da nepunih osam decenija sa istom istrajnošću izvještavaju o aktuelnostima iz najrazličitijih sfera društvenog i političkog života.

"Vaš list je ostao vjeran tradiciji i čuvar našeg jezika i pisma i danas je jedini dnevni list u Republici Srpskoj koji se štampa ćirilicom. Nadam se da će ovaj jubilej biti podstrek da budete još uspješniji i prepoznatljiviji", poručila je Cvijanovićeva, čestitajući direktoru, uredništvu, cjelokupnoj redakciji i svim zaposlenima dnevnog lista "Glas Srpske".

Ona je rukovodstvu i zaposlenima ovog lista poželjela puno uspjeha u životu i radu, te da i u narednim godinama informišu i edukuju, ali prije svega da budu glas naroda.

Prvi broj "Glasa" štampan je 31. jula 1943. godine u Župici kod Prekaje nadomak Drvara, a kroz istoriju koja se proteže kroz dva vijeka dao je neizostavan pečat u vremenu. U dugoj istoriji promijenio je nekoliko gradova u kojima mu je bilo sjedište redakcije i više imena.

Pod imenom "Glas Srpske" izlazi od 5. maja 2003. godine, a privatizovan je 2008. kada je njegov većinski vlasnik postala kompanija "Nezavisne novine".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije