Društvo

Pratite nas na Google news

Cvijanović: Ponosna na projekat "Unapređenje saobraćajnog obrazovanja djece"

Cvijanović: Ponosna na projekat "Unapređenje saobraćajnog obrazovanja djece"
Foto: N.N. | Cvijanović: Ponosna na projekat "Unapređenje saobraćajnog obrazovanja djece"
N.N.

BANJALUKA - Ponosna sam što smo podržali projekat "Unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece svih uzrasta u Republici Srpskoj", objavila je predsjednica Srpske Željka Cvijanović na svom Instagram nalogu.

“Smatram da, uz roditelje, svi treba da se uključimo i pomognemo našoj djeci da na zabavan način savladaju lekcije iz bezbjednosti u saobraćaju”, napisala je Cvijanović.

Projekat "Unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece svih uzrasta u Republici Srpskoj" provodi Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u opštinama i gradovima širom Srpske.

 

 

Pokrovitelj ovog projekta je predsjednica Srpske.

Projekat je počeo od septembra, sa početkom školske godine i trajaće i u narednom periodu.

Edukacija djece predškolskog uzrasta realizuje se kroz pozorišnu predstavu "Policajka Cicica" u kojoj se djeci saobraćaj i pravila u saobraćaju prezentuju kroz interaktivnu komunikaciju sa glumicom, kroz pjesmu, zabavu i igru.

Edukacija u osnovnim školama realizuje se kroz predavanja o bezbjednom ponašanju djece kao pješaka i biciklista u saobraćaju.

U srednjim škola edukacija se realizuje kroz predavanja o štetnom uticaju alkohola na vozače, drugim faktorima rizika koji doprinose saobraćajnim nezgodama, te kroz predavanja osoba koje su učestvovale u nezgodama i koji kao posljedicu imaju trajni invaliditet.

(RTRS)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije