Društvo

Cvijanović: Potreba za daljom emancipacijom žena - trajni zadatak društva

Cvijanović: Potreba za daljom emancipacijom žena - trajni zadatak društva
Foto: Srna | Cvijanović: Potreba za daljom emancipacijom žena - trajni zadatak društva
N.N.

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim ženama 8. mart - Međunarodni dan žena i istakla da je potreba za daljom emancipacijom žena trajni zadatak društva u cjelini.

"Obilježavanje Osmog marta, praznika koji simbolizuje borbu za prava i jednakost žena,  prilika je da se podsjetimo na dug put koji su žene prošle u nastojanju da ostvare socijalnu i rodnu ravnopravnost", poručila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da je Srpska uradila puno u pogledu uključivanja žena u javni i profesionalni život.

"Republika Srpska, kao zrelo demokratsko društvo, na putu uključivanja žena u javni, profesionalni i politički život postigla je puno, ali potreba za daljom emancipacijom žena, poboljšanjem njihovog ekonomskog i socijalnog položaja, kao i zaštite od svih oblika diskriminacije, trajni je zadatak društva u cjelini", istakla je Cvijanovićeva i poželjela svim ženama i njihovim porodicama puno zdravlja, sreće i uspjeha.

Ona je navela da će, stremeći najvišim standardima u području rodne jednakosti, institucije Republike Srpske nastaviti da kroz svoje politike i mjere doprinose unapređenju prava i položaja žena, osnaživanju, kao i podizanjem svijesti o njihovom značaju i ulozi u društvu.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije