Društvo

Cvijanović: Povratnici u USK trpe veliki pritisak migrantske krize

Cvijanović: Povratnici u USK trpe veliki pritisak migrantske krize
Foto: N.N. | Cvijanović: Povratnici u USK trpe veliki pritisak migrantske krize

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zabrinutost zbog činjenice da povratnička populacija u Unsko-sanskom kantonu trpi veliki pritisak migrantske krize u BiH, te naglasila da to dodatno otežava položaj povratnika na tom području.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednice RS Cvijanovićeva je danas razgovarala sa delegacijom Udruženja "Povratnici" Unsko – sanskog kantona o položaju srpskog naroda u FBiH, sa posebnim akcentom na izazove sa kojima se suočava povratnička populacija u ovom kantonu.

Cvijanovićeva je izrazila podršku aktivnostima Udruženja "Povratnici", te istakla da je obaveza institucija RS da, poštujući Dejtonski sporazum, vode računa o pripadnicima srpskog naroda koji žive u Federaciji BiH.

Tokom sastanka, predsjednica Cvijanović podržala je inicijativu da se povratnicima u USK omogući liječenje u zdravstvenim ustanovama u RS, te da se iz budžeta Srpske izdvoje sredstva za stipendiranje studenata iz povratničkih porodica koji žive na teritoriji Federacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije