Društvo

Cvijanović: Voditi računa o povećanju plata u privatnom sektoru

Cvijanović: Voditi računa o povećanju plata u privatnom sektoru
Foto: Srna | Cvijanović: Voditi računa o povećanju plata u privatnom sektoru

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da treba voditi računa da se uz povećanje plata u javnom sektoru u Srpskoj nađe mogućnost za rast plata u privatnom sektoru.

Nakon što je prisustvovala sjednici Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske, Cvijanovića je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je Vlada najavila povećanje plata za određene sektore.

"Ostaje još da se uradi mnogo toga kada je riječ o disciplini, plaćanju, izmirenju obaveza prema radnicima i prema državi, što je kontinuiran proces", rekla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Cvijanovićeva je rekla da je na sjednici bilo govora o ciljnim stvarima koje je postavio sindikat, a u vezi s najavljenim povećanjem plata, da se otklone određene nepravde.

"Raduje me činjenica da se vodi računa o onim radnicima koji imaju najniže plate i da se na svaki mogući način zajedno s Vladom Republike Srpske vidi mogućnost na koji način da se premosti jedan takav problem", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da Vlada Srpske pregovara, ali da je spremna ukoliko bude bilo potrebno u kapacitetu predsjednika Republike Srpske da da svoj doprinos.

"Mislim da je dobro da mi u suštini, bez obzira na neke različitosti, svi funkcionišemo kao jedan važan i veliki tim. Zahvaljujući tom timskom radu i socijalnom dijalogu kojeg smo imali, mi smo u vremenima koja su bila izuzetno teška i iza nas su, pronalazili načine da prebrodimo probleme i donosimo zakone, čak i Zakon o radu koji će se morati ponovo inovirati", podsjetila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da su tada povećavane plate, ali da žele da se to nastavi, te da bude više reda i discipline, te izrazila zadovoljstvo činjenicom da postoji jak socijalni dijalog između Vlade Republike Srpske sa svim socijalnim partnerima.

"Savez sindikata Republike Srpske je uvijek imao jasno postavljene zahtjeve koji su bili realni. Možda nekada nisu odgovarali tom nekom momentu, ali u suštini zahtjevi su bili realni", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je u vrijeme kada je bila predsjednik Vlade Republike Srpske bila u dobrim odnosima s predstavnicima Saveza sindikata Srpske i kada se nisu slagali.

"Uvijek smo bili partneri da nađemo dobra i bolja rješenja za naše radnike i za našu Republiku Srpsku", istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije