Društvo

DEMOS i SP podržali kandidata SNSD-a za načelnika Mrkonjić Grada

DEMOS i SP podržali kandidata SNSD-a za načelnika Mrkonjić Grada
Foto: Srna | DEMOS i SP podržali kandidata SNSD-a za načelnika Mrkonjić Grada

MRKONJIĆ GRAD - Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Mrkonjić Grad Zoran Tegeltija potpisao je večeras sa predsjednicima opštinskih odbora Demosa Radomirom Popadićem i Socijalističke partije Blaškom Kaurinom koalicioni sporazum za predstojeće lokalne izbore kojim je data podrška kandidatu SNSD-a za načelnika Mrkonjić Grada Draganu Vođeviću.

Tegeltija je rekao novinarima da se ovim sporazumom daje podrška zajedničkom kandidatu za načelnika opštine, definiše saradnja u predizbornom periodu, kao i principi formiranja lokalne vlasti nakon izbora.

"Očekujemo da će uz podršku koalicionih partnera naš kandidat ubjedljivo pobijediti na ovim izborima i nadam se da ćemo imati fer i korektnu kampanju", rekao je Tegeltija, te zahvalio opštinskim odborima Demosa i Socijalističke partije na podršci.

On je podsjetio da SNSD 16 godina vrši vlast u Mrkonjić Gradu, te da sada u opštinskom parlamentu imaju 12 odbornika.

"Nadam se da ćemo opet imati minimalno 12 odbornika. Mislim da smo opravdali očekivanja građana u prethodnom periodu, te da će nam s pravom ponovo dati podršku", istakao je Tegeltija.

On je najavio da će sutra biti potpisan koalicioni sporazum i sa DNS-om, Ujedinjenom Srpskom i NDP-om.

Popadić je izrazio uvjerenje da će ovo biti jedni od najizvjesnijih izbora do sada sa ubjedljivom pobjedom zajedničkog kandidata i da će Demos po broju glasova biti iza SNSD-a.

Kaurin je naglasio da je potpisivanje ovog sporazuma potvrda uzajamnog povjerenja i dosadašnjeg uspješnog zajedničkog djelovanja sa istim ciljem, a to je unapređenje rada i svakodnevnog djelovanja na poboljšanju uslova života svih građana.

"Vjerujem da ćemo svi zajedno voditi Mrkonjić Grad ka uspješnoj, ekonomski jačoj i politički stabilnijoj zajednici u kojoj će mladi sve više da ostaju da žive sa velikom nadom i vjerom u bolje sutra", rekao je Kaurin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije