Društvo

DM donira 36.918 KM za pripremu obroka za korisnike narodnih kuhinja

DM donira 36.918 KM za pripremu obroka za korisnike narodnih kuhinja
Foto: N.N. | DM donira 36.918 KM za pripremu obroka za korisnike narodnih kuhinja

SARAJEVO - Pod motom kupovati i činiti dobro dm je u petak, 29.11. uz podršku kupaca osigurao 36.918 KM koje će donirati za pripremu prazničnih obroka za korisnike narodnih kuhinja širom BiH.

Kompanija dm je ovu aktivnost i sprovela na tzv. Black Friday, želeći ovom danu dati novi smisao a to je darivanje: "Drago nam je da je Giving Friday u dm prodavnicama naišao na odobravanje naših kupaca te da ćemo zajedno osigurati više od 7.000 obroka za korisnike narodnih kuhinja tokom decembra. Ovu donaciju podržat će i dm zaposlenici od kojih će pojedini iskoristiti radni dan za društveno korisni rad i pomoći u pripremi i podjeli obroka",  izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Kompanija dm je i prošle godine donacijom i društveno korisnim radom zaposlenika podržala rad narodnih kuhinja u decembru a osim obroka dm zaposlenici su pripremili i 1.730 poklona za korisnike.

"Ove godine broj pripremljenih obroka, zahvaljujući dm kupcima, bit će znatno veći što je još jedan razlog da im se od srca zahvalimo",  dodala je Isaković.

Giving Friday realizovan je u 12 zemalja u kojima dm posluje uključujući BiH a 5% dnevnog prometa od 29.11. u različitim zemljama bit će donirano u različite svrhe. Time dm na razini koncerna postavlja novi trend činjenja dobrih djela umjesto trčanja za niskim cijenama na Black Friday.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije