Društvo

Dan otvorenih vrata CJB Banjaluka

Dan otvorenih vrata CJB Banjaluka
Dan otvorenih vrata CJB Banjaluka

BANJALUKA - Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka organizovao je Dan otvorenih vrata, povodom 23 godine postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i obilježavanja 4. aprila - Dana policije.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je da su najmlađima u vaspitno-obrazovnim ustanovama predstavljena operativno-tehnička sredstva koja koriste policijski službenici u svakodnevnom radu, te prikazane borilačke vještine koje primjenjuju. 

"Osim toga, povodom akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji MUP-a Srpske, pripadnici CJB Banjaluka daće danas i sutra krv u Zavodu za transfuziju", istakla je Markanovićeva.

Ona je navela da su planirana i predavanja u osnovnim školama o temama prevencija maloljetničke delinkvencije tokom kojih će najmlađima biti ukazano na štetna dejstva narkotičkih i opojnih sredstava i duvana, kao i o problemu vršanjačkog nasilja.

Učenicima prvog i drugog razreda Osnovne škole "Jovan Cvijić" predstavljene su vještine pripadnika jedinice za podršku.

Komandir jedinice za podršku Banjaluka Slaviša Trifković rekao je da su pripadnici jedinice za podršku danas izveli pokaznu vježbu, a predstavljeni su i oprema i materijalno-tehnička sredstva kojima raspolaže CJB Banjaluka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije