Društvo

Dan žalosti u Srpskoj

Dan žalosti u Srpskoj
Foto: Arhiva/Ilustracija | Dan žalosti u Srpskoj

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog tragičnih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Odluku o proglašenju Dana žalosti Vlada Srpske je donijela juče na telefonskoj sjednici.

Zastave na institucijama danas će biti spuštene na pola koplja.

Televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za ovaj dan treba da budu prilagođene Danu žalosti.

Podsjećamo, u selu Banjska je u noći između subote i nedjelje došlo do sukoba lokalnih Srba i policije samoproglašenog Kosova, pri čemu su poginula četvorica Srba i jedan policajac.

Podsjetimo, Vlada Srbije proglasila je 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. Otkazane sportske manifestacije, prilagođen program, zastave na pola koplja. Dan žalosti i u Republici Srpskoj.

Na Kosovu i Metohiji se ne smanjuje napetost nakon sukoba. Selo Banjska je i dalje blokirano, a u srpskim sredinama na KiM proglašena su tri dana žalosti.

U akciji kosovske policije, poslije sukoba u nedelju, uhapšena je osmorica Srba. U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji građani se okupljaju pale svijeće i odaju poštu ubijenim Srbima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije