Društvo

Danas sunčano, ali prohladno za ovo doba godine

Danas sunčano, ali prohladno za ovo doba godine
Foto: N.N. | Danas sunčano, ali prohladno za ovo doba godine

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme, ali će biti dosta svježe za ovo doba godine.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda navode da će temperatura vazduha danas biti ispod prosjeka za početak ljeta. 

Najviša dnevna temperatura od 19 do 24 stepena, dok će na jugu biti toplije, do 27 stepeni, a u višim predjelima najniža biti 15 stepeni Celzijusovih. 

Prolazno naoblačenje može se očekivati sredinom dana i tokom popodneva na sjeveru i istoku, a veoma slaba kiša moguća je samo ponegdje. 

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjevernoistočno vjetar. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a nešto više oblaka ima u centralnim i istočnim područjima. 

Bjelašnica je i jutros bila najhladnija sa samo jednim stepenom koliko je izmjereno u 8.00 časova, a najtoplije bilo je na jugu, u Trebinju 17 i u Mostaru 18 stepeni. 

U isto vrijeme je u Kalinoviku, Rudom i Bugojnu izmjereno je sedam stepeni, na Ivan Sedlu, u Šipovu i Jajcu osam, na Han Pijesku, u Foči i Istočnom Sarajevu devet, na Sokocu, u Mrkonjić Gradu, Novom Gradu i u Sarajevu deset, a u Gacku, Krupi na Uni, na Mrakovici i u Ribniku 11 stepeni. 

U Banjalucu je jutros bilo 12 stepeni, kao i u Srpcu, Srebrenici, Bihaću, Tuzli, Livnu i Sanskom Mostu, u Prijedoru i Nevesinju 13, u Bijeljini, Doboju i Zvorniku 14, u Bileći 15 i u Gradačcu i Grudama 16 stepeni Celzijusovih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije