Društvo

Danas sunčano, temperatura vazduha do 35 stepeni

Danas sunčano, temperatura vazduha do 35 stepeni
Foto: N.N. | Danas sunčano, temperatura vazduha do 35 stepeni

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati pretežno sunčano i sparno vrijeme sa temperaturom vazduha od 27 do 35 stepeni na jugu.

Tokom dana na istoku će doći do razvoja oblačnosti i povremenih kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a kasnije popodne poneki pljusak sa grmljavinom moguć je i u Krajini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab sjeverozapadni vjetar, a u Hercegovini slaba i umjerena bura.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima preovladava uglavnom pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Najsvježije jutros je bilo na Bjelašnici gdje je u 8.00 časova izmjereno 10 stepeni i na Sokocu 13 stepeni.

Na Han Pijesku, u Gacki i na Ivan sedlu bilo je 15, u Sarajevu i Bugojnu 16, u Kalinoviku, Nevesinju, Srebrenici, Mrkonjić Gradu Rudom, Foči i Jajcu 17, u Višegradu, Ribniku, Livnu i Tuzli 18, u Prijedoru, Doboju, Zvorniku, na Mrakovici, u Bihaću i Sanskom Mostu 19, u Banjaluci i Novom Gradu 20, u Trebinju, Srpcu i Bileći 21, a u Bijeljini, Krupi na Uni, Brčkom, Mostaru i Gradačcu 22 stepena Celzijusova.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Srpcu i Srebrenici - 10 litara po metru kvadratnom, u Banjaluci devet, u Rudom šest, na Han Pijesku i na Mrakovici tri, a u Foči dva litra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije