Društvo

Danas zahlađenje sa kišom i snijegom

Danas zahlađenje sa kišom i snijegom
Foto: Ilustracija | Danas zahlađenje sa kišom i snijegom

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje zahlađenje sa kišom i snijegom, koji će tokom noći početi da pada u većini krajeva.

Prijepodne i sredinom dana na sjeveru i sjeveroistoku preovladavaće oblačno i pretežno suvo vrijemena, samo ponegdje moguće su slabe padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu i u gornjem Podrinju padaće kiša, a snijeg na planinama. Uveče i u noći slab snijeg počeće da pada u većini predjela, dok će na jugu jačati kiša.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, u Hercegovini umjeren jugo.

Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do deset, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih, dok će u višim predjelima na zapadu biti hladnije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u većini krajeva preovladava oblačno vrijeme sa slabom kišom ponegdje, jedino je u Hercegovini i na jugozapadu sunčanije.

Najhladnije jutros bilo je na Bjelašnici gdje su u 7.00 časova izmjerena minus dva stepena i na Mrakovici gdje je bio minus jedan stepen Celzijusov.

U Gradačcu je u isto vrijeme izmjeren jedan stepen, u Kneževu, na Manjači, na Han Pijesku, u Krupi na Uni dva stepena, tri su izmjerena u Bijeljini, Novom Gradu, Brčkom, Bihaću i Livnu tri, a četiri u Banjaluci, Doboju, Prijedoru, na Sokocu, u Kalinoviku, Kotor Varošu, Krupi na Vrbasu, Mrkonjić Gradu, Šipovu, Srpcu, Ribniku, na Ivan Sedlu, u Sanskom Mostu i Tuzli.

U Zvorniku, Gacku, Bugojnu i Jajcu jutros u 7.00 časova bilo je pet stepeni, u Srebrenici i Istočnom Sarajevu šest, u Grudama sedam, u Bileći, Širokom Brijegu i Trebinju osam, u Rudom i Višegradu devet, dok je u Mostaru i Neumu izmjereno deset stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u zapadnim krajevima, u Krupi na Uni 39 litara po metru kvadratnom, u Novom Gradu 37, u Prijedoru 33, a u Banjaluci 31 litar po metru kvadratnom.

U Gacku je palo 30 litara, u Ribniku i Mrkonjić Gradu 25, u Kalinoviku 21, u Bileći 20, u Srpcu 16, u Šipovu 12, u Trebinju i Višegradu osam, u Doboju, Rudom i na Mrakovici sedam litara, a u Bijeljini i na Sokocu četiri litra po metru kvadratnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije