Društvo

"Dani zdravlja u Bingu" - aktivnost u znaku zdrave ishrane i poklona

"Dani zdravlja u Bingu" - aktivnost u znaku zdrave ishrane i poklona
Foto: N.N. | "Dani zdravlja u Bingu" - aktivnost u znaku zdrave ishrane i vrijednih poklona
N.N.

Već četvrtu godinu zaredom kompanija Bingo u saradnji s partnerima organizuje aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. aprila. Ove godine partner projekta je voda "Oaza", a prijatelji projekta su Berny, Beemed, Franck, Vindija, Nektar i Nutribullet.

Osim odlične ponude i sniženih cijena iz asortimana zdrave prehrane, svake godine se organizuju i promotivne aktivnosti na prodajnom mjestu. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i ograničenja koja su na snazi, kompanija Bingo je ove godine odlučila da napravi nešto drugačiji koncept.

Naime, na Facebooku i Instagramu su objavili po jedan natječaj koji učesnicima daje šansu da osvoje Nutribullet i vrijedne poklon pakete.

Potrebno je da korisnici ovih društvenih mreža naprave svoj smoothie koristeći se artiklima iz akcijske ponude "Dani zdravlja". Recept za smoothie treba da napišu u komentaru na Facebooku, a  na Instagram story postaviti fotografiju na kojoj se vidi šta su sve koristili.

"Kako bismo se bar nakratko odvojili od svakodnevnih informacija o epidemiji, natječaj i aktivnosti smo usmjerili na ono što nam je sada svima neophodno, a to je briga o sebi u malo drugačijem kontekstu. Zdravo tijelo, pozitivne misli, jednostavni trikovi za zdrave i brze obroke tema su ovogodišnje aktivnosti, a uz savjete nutricionistice Marizele Šabanović i kuhara Mirana Karića, svatko može pripremiti jednostavan i zdrav obrok ili smoothie", navode iz Binga.

Na društvenim mrežama Binga od danas možete pronaći sve u vezi s natječajem i pogledati zanimljiva videa Marizele i Mirana koje su namirnice oni odabrali, te koje obroke i smoothije preporučuju svima.

Udruženje medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske je podržalo ovaj projekat u Bingu, te će 7. aprila od 10 do 13 sati u Bingo hipermarketu u Banjaluci kupcima dijeliti jabuke i vršiti mjerenje tjelesne temperature. Iz ovog udruženja kažu: "Savjeti za sve nas su: pripazimo na pravilnu ishranu, unosimo namirnice bogate vitaminom C, bogate gvožđem, nađimo vremena za aktivnosti na otvorenom, jedimo što više povrća, unosimo dovoljno tečnosti u naš organizam i spavajmo dovoljno".

Informacije o natječaju možete pronaći na https://bit.ly/3dojrhR, a akcijsku ponudu na https://bit.ly/3fz0hbM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije