Društvo

Danijel Drljača šesti put pobjednik plivanja za Časni krst u Prijedoru

Danijel Drljača šesti put pobjednik plivanja za Časni krst u Prijedoru
Foto: gradprijedor.com | Danijel Drljača šesti put pobjednik plivanja za Časni krst u Prijedoru

PRIJEDOR - Danijel Drljača prvi je doplivao do Časnog krsta na rijeci Sani u Prijedoru i tako posao šestostruki pobjednik ove bogojavljenske svečanosti.

"U ime svih plivača ovaj vijenac, krst i dukat dodijelićemo Kristijanu Bobiću, sinu našeg plivača Bobana, koji danas nije sa nama jer je njegovom sinu nešto prije Nove godine ustanovljena leukemija. Ovo je znak podrške svih nas plivača ova nagrada ide njemu", izjavio je Drljača.

Drljača je bio prvi od 45 plivača, među kojima su se takmičile i dvije žene, majka i kćerka Milena i Nevena Rončević. One su istakle da veoma pošptuju pravoslavne običaje, te da im ovo plivanje predstavlja jednu od neizostavnih svetkovina.

Protojerej stavrofor Mladen Majkić prethodno je služio Bogojavljensku liturgiju u Crkvi Svete Trojice, a potom predvodio litiju sa više stotina Prijedorčana ulicama grada.

"Ovaj dan je bio posvećen ne samo Bogojavljenju nego smo kroz litiju dali podršku našoj svetoj vjeri i svetinjama u Crnoj Gori, jer smo dužni da svoju vjeru čuvamo i branimo", rekao je Majkić.

Bogojavljenskim svečanostima prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković za koga je ovo bila prelijepa duhovna manifestacija.

U manifestaciji su učestvovali članovi gradskih kulturno-umjetničkih društava "Dr Mladen Stojanović" i "Milan Egić", oficiri vojske i policije, sveštenici, predstavnici Gradske uprave, te više stotina građana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije