Društvo

Pratite nas na Google news

David Grbavac kandidat za novog ministra MUP-a ZHK

David Grbavac kandidat za novog ministra MUP-a ZHK
Foto: N.N. | David Grbavac kandidat za novog ministra MUP-a ZHK
Fena

LJUBUŠKI - David Grbavac, koji trenutno obnaša dužnost direktora Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK), zamijeniće Zdravka Borasa na poziciji kantonalnog ministra unutrašnjih poslova.

Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški predsjednik tog stranačkog ogranka Toni Kraljević za novog ministra unutrašnjih poslova ZHK predložio je Davida Grbavca što je Gradski odbor jednoglasno prihvatio, javio je Radio Ljubuški.

Tokom dana biće održana i sjednica Kantonalnog odbora HDZ-a BiH ZHK na kojoj bi taj prijedlog trebao biti potvrđen.

Grbavac će u Vladi ZHK naslijediti Zdravka Borasa, koji je prošle sedmice dao mandat na raspolaganje predsjedniku Vlade ZHK Zdenku Ćosiću.

Razrješenje Borasa i imenovanje Grbavca uslijediće u petak, za kada je zakazana sjednica Skupštine ZHK.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije