Društvo

Davidovićeva u Brčkom dočekala djecu sa Kosova i Metohije

Davidovićeva u Brčkom dočekala djecu sa Kosova i Metohije
Foto: Srna | Davidovićeva u Brčkom dočekala djecu sa Kosova i Metohije

BRČKO - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović poželjela je djeci sa Kosova i Metohije da im trenuci koje provedu u Srpskoj ostanu u lijepom sjećanju i da steknu nova trajna prijateljstva.

Ona je u etno-selu "Brezička dolina" kod Brčkom dočekala učenike sa Kosova i Metohije, koji borave u Srpskoj u okviru projekta "Spojimo djecu Kosmeta i Srpske".

"Nakon jučerašnjeg druženja u Vladi Republike Srpske, danas smo u Brčkom kako bismo djeci sa Kosova poželjeli dobrodošlicu i priredili prigodan program i na sve moguće načine se trudimo da se ovdje osjećaju dobro", rekla je Davidovićeva.

Ona je istakla da su djeca Kosova i Metohije prerano upoznala i onu ružniju stranu života, a da je boravak u Srpskoj prilika da im neki način bude uljepšano djetinjstvo.

"To je i želja ministra /energetike i rudarstva/ Petra Đokića, koji je uložio veliku energiju kako bi omogućio da dođete i u Brčko i upoznate i ovaj dio Republike Srpske i koji sarađuje intenzivno sa Odborom za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji", rekla je Davidovićeva.

Večerašnjem događaju prisustvovao je i predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

U Republici Srpskoj od 16. do 23. juna boravi oko 900 najboljih učenika sa Kosova i Metohije u pratnji oko 80 nastavnika, te 26 mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja, pri čemu je u Brčkom smješteno njih pedesetoro.

Boravak ove djece u Brčkom omogućilo je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta".

Djecu sa Kosova i Metohije u utorak, 18. juna, primio je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, tokom sedmodnevnog boravka za njih organizovan niz zabavnih i sportskih sadržaja među kojima učešće u sutrašnjoj tradicionalnoj Vidovdanskoj trci.

Projekat realizuje Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, te lokalnim zajednicama i osnovnim školama u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije