Društvo

Davidovićeva uručila donaciju Odjeljenju dječije hemato-onkologije

Davidovićeva uručila donaciju Odjeljenju dječije hemato-onkologije
Foto: N.N. | Davidovićeva uručila donaciju Odjeljenju dječije hemato-onkologije

BANJALUKA - Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, posjetila je danas Odjeljenje dječije hemato-onkologije Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka i uručila donaciju povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti.

"Mališani koji se liječe na ovom Odjeljenju su se u najranijoj životnoj dobi suočili sa velikim teretom i naš je zadatak da učinimo sve da im boravak u bolničkoj postelji na svaki način olakšamo. Ovo je i prilika da pružimo podršku kako djeci tako i roditeljima jer se sa bolešću djeteteta suočava i bori cijela porodica",  istakla je Davidović naglasivši da resorno ministarstvo pruža podršku i Roditeljskoj kući u kojoj borave porodice mališana oboljelih od malignih bolesti, a koji se liječe na UKC-u.

Davidović je razgovarala sa pomoćnikom direktora UKC-a za medicinske poslove, dr Slobodanom Hajderom i šefom Odjeljenja dječije hematonkologije dr Jelicom Predojević Samardžić o izazovima sa kojima se susreću u periodu COVID-a 19 i potrebama kada je riječ o liječenju mališana na ovom Odjeljenju.

Predstavnici UKC-a ocijenili su da je dosadašnja saradnja sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta korektna i da se prilikom svake posjete i donacije vodilo računa o potrebama mališana ali i osoblja.

Ministar Davidović zahvalila se ljekarima i medicinskom osoblju na svim naporima koje ulažu u borbi za zdravlje pacijenata, naročito u periodu pandemije korona virusa, i naglasila da će u Ministarstvu porodice, omladine i sporta uvijek imati podršku i partnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije