Društvo

Davor Dragičević u Beogradu iznio detalje istrage o smrti sina

Davor Dragičević u Beogradu iznio detalje istrage o smrti sina
Foto: atv | Davor Dragičević u Beogradu iznio detalje istrage o smrti sina

BEOGRAD - Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida Dragičevića, danas se obratio javnosti na konferenciji za medije u Beogradu, gdje je govorio o detaljima istrage o smrti svog sina.

"David Dragičević brutalno je ubijen, masakriran, silovan i držan u zatočeništvu, a krivci za njegovu smrt su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Tužilaštva", rekao je Dragičević na pres konferenciji u Beogradu s pripadnicima pokreta Pravda za Davida.

Kao saučesnike  je imenovao ukućane u kući koju je David navodno opljačkao u veče nestanka, Darka Ćuluma, direktora Policije RS, Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, tužioca Dalibora Vreću, te Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, i Željka Karana, patologa za kojeg tvrdi da je faslifikovao patološki nalaz.

Rekao je da je Karan kao vrijeme smrti utvrdio 18. mart u četiri ujutro, iako je, kako tvrdi, David bio živ 21. marta, a vjerovatno i 23. marta. Tvrdi da su ubice usmjeravali porodicu na pogrešan trag tokom potrage za mladićem, u cilju sakrivanja činjenica i pronalaženja Davida.

Govoreći o obraćanju javnosti nakon pronalaska tijela, tvrdi da nikad u sudskoj praksi nije bila održana pres konferencija na kojoj nije bilo tužioca, a na kojoj su pripadnici policije izjavili da je David narkoman i lopov koji je nakon pljačke kuće skočio lastu u rijeku Crkvenu.

"David Dragičević nije bio u toj kući, to je sada nesporno utvrđeno. Ilić kaže da je bio u toj kući, da ju je opljačkao i da je lopov i narkoman. David nije bio narkoman", rekao je on.

Pokazao je fotografije druge obdukcije koju je proveo doktor Ivica Milosavljević iz Beograda a koje, kako tvrdi, pokazuju da je David bio brutalno pretučen, a ukazao je i na to da je taj nalaz suprotan nalazu doktora Karana u utvrđivanju vremena smrti, te je rekao da je Milosavljević utvrdio da je David bio u rijeci najmanje dva a najviše četiri dana.

Pripadnici pokreta Pravda za Davida su odbacili tvrdnje da su politički motivisani iako su svjesni da ih i pozicija i opozicija žele iskoristiti, te su dodali da su na trg dobrodošli samo oni političari koji dolaze kao roditelji, a ne da se slikaju.

"Kada je Milorad Dodik rekao da se ne ide na Trg nego da se obratimo institucijama sam se uvukao u politiku. Šta da dobijemo od institucija kad nam 45 dana ništa ne daju? Hoće da nas izmore i razvuku. Mene izmoriti neće ja neću odustati. Oni slučaj mogu riješiti za pet minuta", rekao je on, i dodao da su protesti na trgu organizovani kako bi roditelji zaštitili svoju djecu.

Potpisivanje peticije sa zahtjevom "Pravda za Davida"

U više gradova Republike Srpske počelo je potpisivanje peticije kojom se traži da se utvrdi istina o smrti Davida Dragičevića.

Peticija je počela da se potpisuje dan uoči posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će Davor Dragičević, Davidov otac, govoriti 10 uvodnih minuta pred poslanicima o ovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije