Društvo

Defile motociklista "Pogledaj dva puta - spasi život"

Defile motociklista "Pogledaj dva puta - spasi život"
Foto: Ustupljena fotografija | Defile motociklista "Pogledaj dva puta - spasi život"

Kao i protekle dvije godine, a sada se već može reći da prelazi u tradiciju, Voodoo Free Riders Banjaluka kao neformalna organizacija unazad mjesec dana sprovodi aktivnosti u cilju ukazivanja vozačima motornih vozila da obrate pažnju na vozače motocikala u saobraćaju, imajući u vidu da svake godine na putevima širom RS i BiH strada veliki broj motociklista.

Okupljanje motociklista bilo je u subotu, 14. maja, ispred dvorane u Laktašima, odakle su krenuli za Banjaluku. Defileu je prisustvovalo oko 90 motociklista, a kako su naveli sve je proteklo u duhu sigurnosti i promo-vožnje da su i motociklisti učesnici u saobraćaju.

S tim u vezi, članovi moto grupe Voodoo Free Riders Banjaluka otpočeli su sa dijeljenjem letaka i upućivanjem vozača na oprez u saobraćaju.

"Budući da je moto sezona kalendarski otpočela, mišljenja smo da je potrebno aktivnije da se angažujemo na predmetnim aktivnostima, te smo iz tog razloga odlučili da organizujemo  defile, odnosno vožnju motocikala od Laktaša do Banjaluke i na taj način spojimo vožnjom sada već dva grada pod nazivom 'Pogledaj dva puta - spasi život', a čiji je cilj upravo promovisanje veće bezbjednosti motociklista u saobraćaju. Sa ovim defileom pravimo i jedan od najdužih defilea u regiji, koji zasigurno i opravda svoj cilj", navode iz moto kluba Voodoo Free Riders Banjaluka.

Takođe, smatraju da su i više nego uspjeli u svojoj namjeri ako od letaka koje planiraju podijeliti barem jedan vozač pogleda na vrijeme i spasi jedan život.

"Koliko je potrebno da se motociklisti pridržavaju pravila u saobraćaju, toliko će i vozači automobila trebati da budu obazriviji, jer ipak greške u vožnji nas na motociklima koštaju dosta skuplje", zaključuju iz Voodoo Free Riders.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije