Društvo

Dejstvovalo 28 protivgradnih stanica, ispaljeno 60 raketa

Dejstvovalo 28 protivgradnih stanica, ispaljeno 60 raketa
Foto: Arhiva/Ilustracija | Dejstvovalo je 28 protivgradnih stanica, ispaljeno 60 raketa

BIJELJINA - Protivgradna zaštita dejstovala je danas sa 60 protivgradnih raketa na području više lokalnih zajednica, bilo je jakih udara vjetra i obilnih pljuskova, ali nije prijavljena šteta od grada, saopštila je Protivgradna preventiva Republike Srpske.

Dejstvovalo je 28 protivgradnih stanica na područjima Laktaša, Čelinca, Modriče, Šamca, Dervente, Gradačca, Bijeljine, Zvornika, Bratunca, Srebrenice i Milića.

Strijelci na terenu su, pored pljuskova sa grmljavinom, prijavili sugradicu u pljusku na područjima Broda, Modriče, Milića i Srebrenice, ali bez šteta, naveli su večeras iz Protivgradne preventive.

Ispaljeno je po pet raketa na području Laktaša i Čelinca, sedam na području Modriče, po tri na području Šamca i Srebrenice, dvije na području Dervente, šest na području Gradačca, osam na prostoru Bijeljine i Bratunca, devet na prostoru Zvornika i četiri u Milićima.

Tokom dana postojalo je i nekoliko zabrana korištenja vazdušnog prostora od kojih se izdvajaju zabrane iznad područja Banjaluka - Čelinac, kao i Novog Grada, koje su imale uticaj na kvalitet dejstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije