Društvo

Dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu zaražen virusom korona

Dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu zaražen virusom korona
Foto: Facebook | Dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu zaražen virusom korona

Muhamed Brka, dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu zaražen je virusom korona.

Kako je rekao u izjavi za "Avaz", nije mu poznato gdje se i kako zarazio.

“Da, istina je da sam pokupio virus, ali ko zna gdje sam pokupio, pojma nemam. Nikakvu sumnju nemam gdje se to moglo desiti jer nemam apsolutno nikakve simptome”, rekao je Brka za "Avaz".

Kako je pojasnio, Zavod za javno zdravstvo KS je izvršio testiranje, nakon što je on kao dekan prijavio da je nekoliko radnika ove ustanove bilo bolesno u martu, "ali ih zdravstveni sistem nije prepoznao kao bolesne".

“Oni su to prebolovali kod kuće kao gripu, nisu bili testirani. Sada, nakon 15. maja, kada je dozvoljeno da se ponovo vrate na fakultet, ljudi su samoinicijativno uradili serološki test u privatnoj klinici gdje im je ustanovljeno da su bili bolesni. Iz Zavoda su nam predložili da se čitav fakultet testira. Prva grupa je bila na testiranju, 36 je testirano, ja jedino pozitivan”, rekao je Brka.

Danas je, kako je rekao, testirana i druga grupa radnika čiji se rezultati očekuju sutra, kada će biti izvršeno testiranje i treće grupe.

“Nije niko bio u kontaktu sa studentima. Neće ni biti kontakta, nastava se izvodi online, a tako će biti i sa ispitima”, rekao je Brka, dodavši kako je od danas u kućnoj izolaciji.

(Avaz)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije