Društvo

Dio uzoraka iz hotela "Nebojša" uredan, pod lupom hljeb i torta

Dio uzoraka iz hotela "Nebojša" uredan, pod lupom hljeb i torta
Foto: Ustupljena fotografija | Dio uzoraka iz hotela "Nebojša" uredan, pod lupom hljeb i torta

JAHORINA - Rezultati uzoraka uzetih u hotelu "Nebojša" na Jahorini su uredni, te se još samo čeka na rezultate uzoraka hljeba i keks torte, kazali su u ovom hotelu za "Nezavisne novine".

Naime u hotelu "Nebojša" su proteklog vikenda odsjeli učenici petog razreda Osnovne škole "Petar Kočić" iz Prijedora, koji su na Jahorinu došli na četvorodnevnu školu u prirodu, ali su se tokom tog perioda razboljeli, te ih je čak 18 završilo na infuziji. Više od 40 učenika, od njih 85, dobilo je stomačne tegobe, a nakon vraćanja kući njih još 15 se obratilo ljekaru za pomoć.

Zbog toga su pripadnici Instituta za javno zdravstvo RS, kao i Inspekcija za hranu Odjeljenja za inspekcijske poslove Istočnog Sarajeva vršila kontrole u hotelu "Nebojša".

Kako su u ovom hotelu kazali uzorci uzeti sa radnih površina, iz vode i hrane koja je služena učenicima, su uredni. 

"Iz Instituta za javno zdravstvo RS su nam jutro javili da je sve uredno, te da se samo čekaju rezultati uzoraka hljeba i keks torte, jer se ti uzorci malo duže čekaju", naveli su u ovom hotelu.

Istakli su da dok god od Instituta ne dobiju rezultate svih uzetih uzoraka neće primati nove ekskurzije učenika.

"Dok nam Institut ne dostavi rezultate nećemo primati nove ekskurzije učenika", rekli su u hotelu "Nebojša" za "Nezavisne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije