Društvo

Dionica Doboj-Maglaj neprohodna zbog vode

Dionica Doboj-Maglaj neprohodna zbog vode
Foto: Ilustracija | Dionica Doboj-Maglaj neprohodna zbog vode

BANJALUKA- Dionica reginalnog puta Doboj-Maglaj, u mjestu Potočani, kod nadvožnjaka, neprohodna je zbog veće količine vode na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na području Novog Grada, zbog izlivanja rijeke Sane, saobraćaj je obustavljen na lokalnom putu Blagaj-Japra-Radomirovac-Volar u mjestu Vitasovci. Vitasovci i Radomirovac koriste alternativni pravac preko Svodne.

Zbog izlivanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na ulazu u Bugojno iz pravca Novog Travnika, na ulazu u Maglaj sa magistralnog puta M-17. Na ovoj dionici u funkciji su alternativni pravci.

U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima.

U višim predjelima i preko planinskih prevoja zbog niske temperature ima poledice.

U kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog jutranje magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka, do 30. aprila izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka/pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

U Federaciji BiH ugaženog snijega na kolovozu jutros mjestimično ima na putnim pravcima Livno-Kupres, Tomislavgrad-Šuica, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf Uskoplje.

Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja mogući su odroni zemlje ili kamenja.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja zabranjen je zbog bezbjednosnih razloga.

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije