Društvo

Diplomatski zimski bazar u Sarajevu, cilj pomoći djeci i mladima

Diplomatski zimski bazar u Sarajevu, cilj pomoći djeci i mladima
Foto: Fena | Diplomatski zimski bazar otvoren u Sarajevu, cilj pomoći djeci i mladima

SARAJEVO - U Sarajevu je danas otvoren Diplomatski zimski bazar, s ciljem prikupljanje sredstava za djecu i mlade u BiH kojima je pomoć potrebna.

Riječ je o humanitarnoj manifestaciji čiji je cilj da se kroz prodaju ulaznica, različitih predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja, te djecu koji su u stanju socijalne potrebe.

Članovi Organizacionog odbora rekli su da na Diplomatskom bazaru učestvuje više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruženja, a posjetioce očekuje veliki izbor egzotičnih jela i pića, te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta.

Ove godine, Bazaru su se pridružile i ambasade Brazila, Crne Gore, Katara, Pakistana i Poljske, a po prvi put tu je i Udruženje Iraca u Sarajevu.

Na ovoj manifestaciji organizovano je mnogo sadržaja za djecu - slikanje sa Djedom Mrazom, bogata lutrija sa pregršt nagrada, a najavljena je i aukcija za odijelo po mjeri brenda "Maestro sjuts", kreirano od najkvalitetnijih italijanskih materijala.

Organizatori su rekli da ove godine očekuju da će prikupiti više od 212.000 KM. Toliko je prikupljeno i prošle godine i podijeljeno na 17 organizacija širom BiH.

Diplomatski zimski bazar otvoren je do 17.00 časova u centru "Skenderija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije