Društvo

Direktorka škole iz Prijedora: Želim da se utvrdi da li je problem u hrani, u vodi, ili je virus

Direktorka škole iz Prijedora: Želim da se  utvrdi da li je problem u hrani, u vodi, ili je virus
Foto: Facebook | Direktorka škole iz Prijedora: Želim da se utvrdi da li je problem u hrani, u vodi, ili je virus

PRIJEDOR - Od 85 đaka OŠ "Branko Ćopić" koji su prošle sedmice pohađali školu u prirodi na Jahorini u hotelu "Nebojša", njih 22 je imalo stomačne tegobe, portvrdila je za "Nezavisne novine" Sanja Muniza, direktorica ove škole.

Posljednjih nekoliko dana medijima je odjeknula priča o učenicima petog razreda OŠ "Petar Koćić" iz Prijedora, koji su nakon boravka na Jahorini u istom hotelu dobili stomačne tegobe, te je čak njih 18 završilo na infuziji. 

Slična neprijatna situacija zatekla je učenike OŠ "Branko Čopić", ali kako je direktorica Sanja Muniza rekla, ove tegobe nisu konstantne, te bi se simptomi smirili za pola dana, i u većini slučajeva nije bilo potrebno za preuzimanjem ikakve terapije.

"U pratnji đaka je bila lječnica koja je kazala da simptomi učenika nalikuju stomačnom virusu", kazala je Muniza.

Kako dalje navodi, po dolasku u Prijedor održan je kolektivni roditeljski sastanak, gdje su ustanovili da se ukupno devetoro djece obratilo ljekaru, od kojih je dvoje ostalo u bolnicu radi primanja infuzije. 

Prema njenim riječima, stomačne tegobe kod đaka su obično trajale par sati, a najduže 24 časa, a njih troje je imalo i povišenu tjelesnu temperaturu.

"Ja želim da se ovo istjera do kraja, da se utvrdi da li je problem u hrani, u vodi, ili je virus. Ko je odgovoran, treba i da odgovara", zaključila je Muniza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije