Društvo

Direktoru Helikopterskog servisa Srpske uručeno posebno priznanje za izuzetnu saradnju

Direktoru Helikopterskog servisa Srpske uručeno posebno priznanje za izuzetnu saradnju
Foto: Tanjug | Direktoru Helikopterskog servisa Srpske uručeno posebno priznanje za izuzetnu saradnju

BANJALUKA - Direktoru Helikopterskog servisa Republike Srpske Bobanu Kusturiću danas je u Beogradu uručeno posebno priznanje za izuzetnu saradnju u dosadašnjem radu između Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije i Helikopterskog servisa Srpske.

Priznanje je Kusturiću uručeno povodom dana Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, koja danas proslavlja 57 godina postojanja.

"U proteklim godinama ove dvije elitne helikopterske jedinice imale su nesebičnu i profesionalnu saradnju u oblasti, obuka, operacija spasavanja i pomoći stanovništvu Republike Srpske u savladavanja poteškoća izazvanih elementarnih nepogodama, šumskim požarima i slično", saopšteno je iz Helikopterskog servisa Srpske.

Helikopterski servis Republike Srpske je osnovan 2008. godine na inicijativu nekolicine bivših vojnih pilota i uz svresrdnu podršku Vlade Republike Srpske s ciljem da bude istinski servis na usluzi i raspolaganju svim građanima Srpske.

Helikopterski servis Srpske je od svog osnivanja do danas učestvovanjem u brojnim akcijama spasavanja i zaštite života ljudi u okolnostima ekstremnih vremenskih nepogoda /snježne padavine, poplave/, medicinskih evakuacija, opravdao svoje postojanje i epitet narodnog servisa.

Za dosadašnji rad Helikopterski servis Republike Srpske odlikovan je Ordenom časti sa zlatnim zracima i Ordenom Miloša Obilića.

Dobitnik je brojnih priznanja, plaketa i zahvalnica raznih institucija, privrednih subjekata, gradova i opština Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije