Društvo

Divne vijesti iz Turske: Mala Hana peti put pobijedila rak

Divne vijesti iz Turske: Mala Hana peti put pobijedila rak
Foto: Privatna arhiva | Divne vijesti iz Turske: Mala Hana peti put pobijedila rak

Šestogodišnja Hana Pašanbegović peti put je pobijedila rak, a trenutno se nalazi u Turskoj, gdje je bila na liječenju.

Udruženje "Pomozi.ba", koje je sve vrijeme učestvovalo u procesu liječenja djevojčice, jutros je podijelilo ovu sretnu vijest.

"Jutro započinjemo divnom viješću iz Turske, u tijelu naše Hanice više nema ćelija raka. Hana Pašanbegović pet puta se borila s karcinomom i nadamo se da je ovaj put malena lavica zauvijek pobijedila ovu opaku bolest. Ona ostaje u Turskoj i nastavlja kemoterapije narednih nekoliko mjeseci", naveli su.

Ranije su iz udruženja saopštili da je na liječenje Hane Pašanbegović utrošeno oko 200 hiljada evra, dodajući da je novac nebitan kada je riječ o ovim stvarima.

Hana je rođena u junu 2015. godine, a s nepune dvije godine otkrivene su joj ciste u stomaku. U martu 2017. godine otišla je u Tursku na liječenje. Nakon tri i po mjeseca hemoterapija tumor se smanjio i operacijom je odstranjen.

Iako se činilo da je pobijedila bitku s teškom bolešću, 23 mjeseca kasnije, tačnije u novembru 2019. godine, rak je ponovo napao Hanin organizam. Urađena je nova, treća po redu operacija, a nakon nje i četiri nova ciklusa hemoterapije.

U martu 2020. godine Hanino iscrpljeno tijelo bolest napada još jednom. Utvrđeno je da se radi o istoj vrsti tumora, samo ovaj put na jetri, zbog čega Hana odlazi na četvrtu po redu operaciju, nakon koje prima šest ciklusa hemoterapija i 24 sesije radioterapija.

Početkom godine ljekari su ustanovili da se malenoj Hani ponovo vratio rak, a tada je upućena na hitnu operaciju nakon čega je pokrenuta humanitarna akcija Udruženja "Pomozi.ba", kako bi se prikupila sredstva potrebna za liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije