Društvo

Đajić: Edukacija kadra - garant kvalitetne usluge

Đajić: Edukacija kadra - garant kvalitetne usluge
Foto: Srna | Đajić: Edukacija kadra - garant kvalitetne usluge

BANJALUKA - Jedan od primarnih ciljeva Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske jeste usavršavanje i edukacija ljekara, te je veliko zadovoljstvo upravo sa tim ciljem raditi sa ekspertom savremene grudne hirurgije iz Slovenije Tomažom Štupnikom, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

Đajić je izrazio zadovoljstvo što je Štupnik, koji je i načelnik Klinike za torakalnu hirurgiju UKC Ljubljana, "još jednom imao priliku da se uvjeri da je UKC Srpske savremena evropska, ali i svjetska zdravstvena ustanova, te da ima najsavremeniju opremu i dobre stručnjake".

"Prioritet nam je i edukacija kadra, čime ćemo se rukovoditi i u narednom periodu, jer je to garant kvalitetne usluge u našoj ustanovi", rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je praksa da se, osim gostovanja stručnjaka iz inostranstva, ljekari UKC-a edukuju i odlaskom u veće svjetske zdravstvene ustanove, gdje se usavršavaju učeći od istaknutih stručnjaka.

Načelnik Službe za torakalnu hirurgiju UKC-a Srpske Marko Kantar istakao je značaj gostovanja svjetskih stručnjaka u ovoj zdravstvenoj ustanovi i da na taj način svoje znanje prenesu na domaće ljekare.

"Ponosan sam na ono što smo uradili na torakalnoj hirurgiji, a danas smo stigli uraditi dva operativna zahvata, a to je resekcija dušnika i uniportal VATS segmentektomija pluća, odnosno minimalno invazivno hirurško liječenje tumora pluća", rekao je Kantar.

Štupnik je izrazio zadovoljstvo što je nakon dvije godine ponovo ima priliku da bude gost na UKC-u Srpske, gdje rado dolazi kako bi dao svoj doprinos da se torakalna hirurgija u ovoj zdravstvenoj ustanovi dovede na svjetski nivo.

"Neophodno je stvarati uslove da pacijente liječimo u svojoj zemlji, a ne da ih moramo slati u druge države i zdravstvene ustanove", rekao je Štupnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije