Društvo

Đajić: Ponosan sam na sve žene zaposlene u UKC-u

Đajić: Ponosan sam na sve žene zaposlene u UKC-u
Foto: Srna | Đajić: Ponosan sam na sve žene zaposlene u UKC-u

BANJALUKA - Predstavnici SNSD-a danas su povodom Međunarodnog dana žena na banjalučkom Trgu Krajine brojnim sugrađankama poklonili cvijeće uz poruku da su žene osnov svega.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je tim povodom novinarima da su pripadnicama ljepšeg pola tradicionalno dijelili cvijeće bez obzira na partijsku pripadnost.

On je rekao da su se žene sa pravom izborile za ravnopravnost, te da im treba omogućiti dalje napredovanje u društvenom životu, kao i pažnju koju zaslužuju zbog svega što rade.

Đajić, koji je direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, rekao je da je pripadnicama ljepšeg pola zaposlenima u toj ustanovi zahvalio za veliko zalaganje na poslu, pogotovo u borbi sa virusom korona.

"Ponosan sam na sve žene zaposlene u UKC-u", rekao je Đajić, koji je i narodni poslanik.

Kada je riječ o predstojećoj posebnoj sjednici parlamenta Srpske o pravima boraca, Đajić je rekao da će uvijek biti na strani boračkih kategorija.

"Ipak, osuđujem to da opozicija želi da iskoristi napaćene borce za svoje jeftine političke poene. Dakle, apsolutno sam za poboljšanje položaja boračkih kategorija, ali bez ucjena, jer je to časna populacija koja je stvorila Srpsku, a obaveza svih nas je da oni imau što kvalitetniji život", rekao je Đajić.

On je dodao da borci traže pravedniju raspodjelu sredstava namijenjenih za ovu kategoriju, ne želeći da uruše platni sistem Srpske.

Predsjednik Aktiva žena SNSD-a Banjaluka Nataša Radulović rekla je da je svaki dan 8. mart jer su žene osnov svega - porodice, društva i ekonomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije