Društvo

Đajić: UKC postao moćna zdravstvena institucija

Đajić: UKC postao moćna zdravstvena institucija
Foto: RTRS | Đajić: UKC postao moćna zdravstvena institucija

​BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je da je ovaj zdravstveni centar postao moćna zdravstvena institucija, čemu mogu posvjedočiti i eminentni inostrani stručnjaci koji edukuju domaće ljekare i operišu pacijente.

"Mogu biti slobodan da kažem da je i naš Klinički centar postao jedan edukativni centar za ljekare koji su stalno zaposleni u prestižnim evropskim centrima", rekao je Đajić tokom konferencije za novinare UKC-a povodom dvodnevnog gostovanja eminentnih stručnjaka iz Srbije i Italije.

Vladimir Kojović, specijalista urologije iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić", rekao je da je UKC Republike Srpske reprezentativna ustanova u svakom smislu.

"Ono što mi se posebno sviđa jeste da se stavlja naglasak i na edukaciju ljekara i na saradnju", istakao je Kojović.

Specijalista urologije iz Klinike za urologiju Univerziteta u Padovi Goran Aranđelović izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice što na ovim prostorima postoji UKC Srpske, kao visoko kotirana medicinska ustanova.

"Nadam se da će saradnje biti sve više zato što je u medicini saradnja jako bitna i zbog edukacije mlađih kolega, kao i našeg daljeg razvoja", rekao je Aranđelović.

Gostujući eminentni stručnjaci juče su izveli u UKC-u Republike Srpske dva komplikovana urološka hirurška zahvata zbrinjavanja povrede uretre izazvane prelomom karlične kosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije